Köp

Vid köp utlovas alltid 100% nöjd-kund-garanti och möjlighet att byta mot en annan gitarr om du skulle ångra dig. Det bästa är såklart att provspela mina gitarrer på plats i Malmö, men jag skickar även instrument över hela landet, välpaketerade i hardcase. Samtliga gitarrer går att få ombandade eller bara allmänt upputsade om så önskas. I övrigt svarar jag gärna på frågor gällande klassiska och nylonsträngade gitarrer, stämskruvar, val av strängar, eller något annat.

Varför ska jag köpa en begagnad gitarr?

Av den enkla anledningen att du får så mycket mer för pengarna än om du lägger samma summa på en ny. I alla fall om du vet vad du ska leta efter. Jag ser gitarrer som musikinstrument och inte utställningsföremål. När jag värderar mina gitarrer utgår jag i första hand från hur de låter och känns att spela på. Men jag värdesätter såklart även byggkvalité, material och historien bakom. Gitarrerna bedöms efter följande skala:

A = Nyskick eller näst därtill.

B = Fint skick överlag.

C = Spelbart skick med synliga repor eller lagningar.

När du köper en äldre gitarr är det viktigt att vara medveten om att denna inte kommer se ny ut. Det kan röra sig om allt från mindre slitage och spelmärken till lagade sprickor och lackskador. Detta påverkar sällan spelbarheten eller ljudet, utan är bara rent kosmetiskt. Faktum är att gitarrer som spelats mycket ofta låter betydligt bättre än nya, på grund av att träslagen och speciellt locken hunnit mogna.

Jag kan förstå känslan av att vilja ha en skinande ny och orörd gitarr, men detta är något jag sällan erbjuder, även om vissa av mina instrument praktiskt taget ser oanvända ut. På VintageGitarrer.se hittar du exklusiva och handbyggda gitarrer med själ, patina och en unik historia. Här finns gitarrer både för den seriösa gitarristen och samlaren eller för dig som bara vill ha ett riktigt bra instrument.

Jon Rinneby
info@vintagegitarrer.se
0708-187493